top of page

Verzekeraar Ethias had als doelstelling zich meer gaan profileren rond de fiets om o.a. fietsverzekeringen (Bike & More) te gaan promoten.

 

Ethias engageerde zich op aanraden van RJ Sports Marketing voor drie seizoenen als titelpartner van de reeks cyclocrosswedstrijden ‘Ethias Cross’. 

 

“Ethias hecht veel belang aan maatschappelijk verantwoorde thema’s als mobiliteit, veiligheid, gezondheid en ecologie. De fiets, in al zijn aspecten, of het nu is om aan (top)sport te doen, om zich veilig en ecologisch verantwoord te verplaatsen, al dan niet gedeeld, om aan de conditie te werken, om toeristische uitstappen te doen, om mobiel(er) te zijn in de stad, of nog om voor te supporteren als toeschouwer van een wielerevent, is hiervan een mooie illustratie. Cyclocross past perfect binnen dit plaatje. En daarom ondersteunt Ethias met veel enthousiasme deze populaire en oer-Vlaamse sport en dit project!” aldus Peter Maris, head of activation van Ethias. 


Naast Ethias Cross werd er nog meer ingezet op de fiets met onder meer sponsoringen van Dwars door het Hageland, Tour de Wallonie en Antwerp Port Epic waar we als sportmarketingbureau Ethias optimaal ondersteunen voor de tv-visibiliteit.

​In 2021 werd op aanraden van RJ Sports Marketing dit verhaal uitgebreid naar een structurele sponsoring van de Exterioo Cycling Cup. RJ Sports Marketing ondersteunt Ethias ook hier in de opvolging, publiciteit en tv-visibiliteit.

 

Inmiddels breidde Ethias haar wielersponsoring nog uit en haalde het Wout Van Aert binnen als ambassadeur en werd het titelpartner van de Tour de Wallonie en GP Wallonie.

 

Zo ontstond er in heel België een mooi evenwicht en is Ethias ontegensprekelijk fel verbonden aan de fiets.

Ethias.jpg
Ethias_01.jpg
Ethias_02.JPG
bottom of page